Prosty, tani i smaczny przepis na bezmięsny obiad dla dwóch osób :).
[wp_ad_camp_3]
Składniki:
- 250 gram pieczarek
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęk natki pietruszki
- ok 200 gram śmietany u mnie 12%
- 250 ml bulionu warzywnego
- dowolny ulubiony makaron
- sól i pieprz do smaku.
[wp_ad_camp_3]
Przygotowanie:
- cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na oleju
- do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy chwilę.
- gdy cebula się zeszkli dodajmy pokrojone w paski pieczarki i podsmażamy.
- następnie dodajemy nasz bulion, zmniejszamy gaz i dusimy do momentu aż pieczarki będą mięciutkie i bulion lekko się zredukuje.
- gotujemy nasz makaron
- na koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy solą i pieprzem :).
Sosik jest delikatny, śmietanowy, po prostu pyszny, musicie spróbować!! 🙂
[wp_ad_camp_3]