Zapiekana pierś z kurczaka z marchewką

Smaczny, mało wymagający, 4 składnikowy obiad zaskoczy fanów piersi z kurczaka 🙂 Przepis na 4-5 porcji.

[wp_ad_camp_3]

Składniki:

  • 3 duże pojedyncze piersi z kurczaka
  • 4-5 większych marchewewk
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 2-3 torebki ryżu

[wp_ad_camp_3]

Przygotowanie:

  • Piersi kroimy w grubszą kostkę lub paski i nasmaczamy ulubioną przyprawą do kurczaka (najlepiej zrobić to kilka godzin wcześniej lub zostawić na noc w lodówce, wtedy mięso będzie intensywniejsze w smaku),
  • marchewkę trzemy na tarce na większych bądź mniejszych oczkach ( wg upodobania),
  • Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pierś z kurczaka, na kurczaka starta marchewkę i smarujemy majonezem,
  • Pieczemy pod przykryciem ok 70 min w temperaturze 200 stopni C,
  • Upieczone mięsko podajemy z ugotowanym ryżem,

[wp_ad_camp_3]

Smacznego!

Zdjecie42Zdjecie71Zdjecie61 1Zdjecie51 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *