Pasta z makreli

Pyszna i prosta pasta z makreli idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapkę. Doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Bardzo ją lubię!

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 1 średnia cebula
  • 4-5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 3-4 łyżki majonezu.
  • sól i pieprz do smaku
Zdjecie1

Przygotowanie:

Oddzielamy mięso ryby od ości i przekładamy do miseczki, następnie siekamy w drobną kosteczkę cebulę i dodajemy wraz z kukurydzą do ryby. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem,
możemy przyozdobić siekanym szczypiorkiem bądź natką pietruszki.

Smacznego 🙂

Zdjęcia

Pasta z makreli jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz również w serwisie https://aduparosnie.pl/blogi,kuchnialeniwca.pl.html . Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *