Pyszne jednogarnkowe kaszotto z kaszy jęczmiennej, proste, lekkie i smaczne zapełnienie michy dla 4-6 osób!.
[wp_ad_camp_3]
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 czerwone papryki
- 2 średnie cukinie
- 2-3 kostki rosołowe
- 3 szklanki wody
- 1 i 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej
- 2 łyżki oleju
- przyprawa do kurczaka
- sól i pieprz do smaku
[wp_ad_camp_3]
Przygotowanie:
- Posiekaną cebulę podsmażamy w garnku na oleju
- Dodajemy pokrojoną w kostkę, przyprawioną pierś z kurczaka
- Gdy kurczak jest gotowy dosypujemy kaszę i chwilę smażymy
- Dodajemy wodę, kostki rosołowe oraz pokrojoną w kostkę paprykę i cukinie
- Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 35 min co raz mieszając. W razie potrzeby możemy dolać troszkę wody.
- Kiedy kasza wchłonie bulion, a warzywa zmiękną zdejmujemy z ognia.
Smacznego!! 🙂
[wp_ad_camp_3]