Pyszna i prosta pasta z makreli idealnie sprawdzi się jako dodatek na kanapkę. Doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Bardzo ją lubię!
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- 1 średnia cebula
- 4-5 łyżek kukurydzy z puszki
- 3-4 łyżki majonezu.
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Oddzielamy mięso ryby od ości i przekładamy do miseczki, następnie siekamy w drobną kosteczkę cebulę i dodajemy wraz z kukurydzą do ryby. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z majonezem,
możemy przyozdobić siekanym szczypiorkiem bądź natką pietruszki.
Smacznego 🙂
Zdjęcia
Pasta z makreli jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz również w serwisie https://aduparosnie.pl/blogi,kuchnialeniwca.pl.html . Polecam!