Na dworze co raz chłodniej więc chcę podzielić się z Wami super łatwym przepisem na jednogarnkowy, rozgrzewający, prosty i treściwy serowy garnek :). Przepis na 4-5 porcji :).
[wp_ad_camp_3]
Składniki:
- 500 gram mięsa mielonego
- 1 duża cebula
- 1 por
- 2 szklanki makaronu świderki
- 100 gram serka topionego ( śmietankowy)
- 10 dkg żółtego sera
- 3 – 3,5 szklanki wody
- kostka rosołowa
- natka pietruszki
- 3 łyżki mąki
- sól i pieprz do smaku
[wp_ad_camp_3]
Przygotowanie:
- W garnku podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso mielone, opruszamy je mąką i doprawiamy solą i pieprzem,
- do usmażonego mięsa dodajemy pokrojonego w półplasterki pora i chwilę dusimy,
- następnie dodajemy wodę, surowy makaron, wkruszamy kostkę rosołową i pod przykryciem dusimy aż makaron zmięknie dość często mieszając,
- gdy makaron będzie już miękki dodajemy serek topiony oraz żółty i mieszamy do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników,
- na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki
Smacznego!! 🙂
[wp_ad_camp_3]