Serowy garnek

Na dworze co raz chłodniej więc chcę podzielić się z Wami super łatwym przepisem na jednogarnkowy, rozgrzewający, prosty i treściwy serowy garnek :). Przepis na 4-5 porcji :).

[wp_ad_camp_3]

Składniki:

  • 500 gram mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 1 por
  • 2 szklanki makaronu świderki
  • 100 gram serka topionego ( śmietankowy)
  • 10 dkg żółtego sera
  • 3 – 3,5 szklanki wody
  • kostka rosołowa
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki mąki
  • sól i pieprz do smaku

[wp_ad_camp_3]

Przygotowanie:

  • W garnku podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso mielone, opruszamy je mąką i doprawiamy solą i pieprzem,
  • do usmażonego mięsa dodajemy pokrojonego w półplasterki pora i chwilę dusimy,
  • następnie dodajemy wodę, surowy makaron, wkruszamy kostkę rosołową i pod przykryciem dusimy aż makaron zmięknie dość często mieszając,
  • gdy makaron będzie już miękki dodajemy serek topiony oraz żółty i mieszamy do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników,
  • na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki

Smacznego!! 🙂

[wp_ad_camp_3]

Zdjecie11 3Zdjecie41 3Zdjecie21 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *