Surówka z kapusty pekińskiej to smakowity dodatek do obiadu. W tym wydaniu lekko słodkawa dzięki dodaniu jabłka skradnie Wasze podniebienia 🙂
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 1 dość spora marchewka
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 czubate łyżki majonezu
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Kapustę drobno siekamy i dodajemy do miski
- solimy do smaku
- marchew i jabłko obieramy, trzemy na drobnych oczkach i dodajemy do kapusty
- do warzyw dodajemy musztardę, majonez i dokładnie mieszamy1
Smacznego!
![Surówka z kapusty pekińskiej 2 Surówka z kapusty pekińskiej](https://kuchnialeniwca.pl/wp-content/uploads/2019/04/Zdjecie11-1-1024x768.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej 3 Surówka z kapusty pekińskiej](https://kuchnialeniwca.pl/wp-content/uploads/2019/04/Zdjecie31-1-1-1024x768.jpg)
Surówka z kapusty pekińskiej jak i inne moje przepisy kulinarne znajdziesz również w serwisie https://aduparosnie.pl/blogi,kuchnialeniwca.pl.html . Polecam!